Sarajevo

"Na sastanku sa Orbanom izraženo očekivanje da će doći do napretka u procesu integracija"

  • Izvor: SRNA
  • 04.04.2024. 20:28

Članovi Predsjedništva BiH danas su na sastanku sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom izrazili očekivanja da će doći do napretka u procesu integracija BiH u ЕU tokom mađarskog predsjedavanja Unijom u drugoj polovini ove godine.

Članovi Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, Željko Komšić i Denis Bećirović istakli su potpunu i neupitnu opredijeljenost BiH za postizanje punopravnog članstva u ЕU, koji ima obostranu važnost za BiH i Uniju.

Naveli su da je odluka o otvaranju pristupnih pregovora snažan podsticaj i ohrabrenje za BiH za nastavak reformskog procesa, a i rezultat određenog napretka u ispunjavanju obaveza.


Dodik dočekao Orbana i poručio: Dokazani prijatelj

Dodik dočekao Orbana i poručio: Dokazani prijatelj

Sagovornici su pozdravili intenzivnu bilateralnu saradnju iz oblasti obrazovne i kulturne saradnje, poljoprivrede, energetike, telekomunikacija i mnogih drugih oblasti.

Iskazano je zadovoljstvo rastom spoljnotrgovinskog bilansa, te namjera za nastavak dobrih odnosa i saradnje na svim poljima od zajedničkog interesa.

Oni su izrazili zahvalnost Mađarskoj za podršku evropskom putu zemlje, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.


Članovi SDS-a ne razumiju Zakon o finansiranju institucija

Članovi SDS-a ne razumiju Zakon o finansiranju institucija

Na sastanku je konstatovano da su ukupni odnosi BiH i Mađarske bez otvorenih pitanja i prijateljski, s tendencijom rasta.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: