CIK BiH

Na kandidatskim listama više od 26.000 kandidata

  • Izvor: Agencije
  • 09.07.2024. 10:20

Na kandidatskim listama za učešće na lokalnim izborima 6. oktobra u BiH nalazi se više od 26.000 kandidata, saopšteno je iz Centralne izborne komisije BiH (CIK) nakon što je istekao rok za podnošenje ovih listi.

Od 173 politička subjekta koji su imali mogućnost podnošenja kandidatskih listi putem aplikacije, 168 ih je dostavilo na propisan način, dok pet političkih subjekata nije dostavilo liste, naveli su iz CIK-a.

To su Pokret za Bijeljinu, SDS Semberija, Pokret za Višegrad, Stranka Život i HSP BiH- HKDU Hrast.

Putem aplikacije su unesena 26.124 kandidata. Tačan broj dostavljenih kandidatskih listi i kandidata biće poznat nakon njihove obrade, istakli su iz CIK-a.

Od danas redukcije vode u Banjaluci - ovo su zahvaćena naselja

Od danas redukcije vode u Banjaluci - ovo su zahvaćena naselja

CIK BiH naveo je da će provjeriti i ovjeriti kandidatske liste i kandidate koji ispunjavaju zakonom propisane uslove, nakon čega će do 22. avgusta ovjerene kandidatske liste objaviti u službenim glasnicima, medijima i internet stranici www.izbori.ba.

Prvi put je u potpunosti digitalizovan proces podnošenja prijava za ovjeru političkih subjekata, kao i kandidatskih listi, te je CIK BiH pozvao političke subjekte da sugestije za unapređenje aplikacija dostave CIK BiH, navedeno je u saopštenju.

Rok za podnošenje kandidatskih listi istekao je juče u 16.00 časova.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: