Oni bi sad i da određuju po zemljama kako bi koja trebalo da glasa

Muslimanski političari iz Sarajeva ljuti na Budimpeštu - ''Mađari se baš potresi''

  • Izvor: ATV
  • 18.05.2024. 20:58

Muslimanski političari iz Sarajeva posebno su ljuti što Mađarska neće podržati rezoluciju o Srebrenici.

Oni bi sad i da određuju po zemljama kako bi koja trebalo da glasa, a kad su saznali da će Mađarska biti protiv, posebno se razljutio Еlmedin Konaković, ministar spoljnih poslova BiH. On je zbog toga pisao Peteru Sijartu i Oliveru Varheljiju i u pismu naveo da je šokiran, ali i ljut pa će zbog toga, obustaviti obuku BH diplomata koju je trebalo da radi Mađarska. Е sad kad čujete ovo, ne zna se ko je na većem, gubitku. 

Nevjerovatno kakav udarac Budimpešti iz Sarajeva. Da nije tužno bilo bi smiješno.

Uglavnom, sad je ta Konakovićeva odluka dočekana kao da je nešto bitna pa neki u muslimanskom političkom balonu čak idu toliko daleko da govore ''Bravo Еlmedine''. 

Ovo je već smiješno. Javio se na društvenim mrežama izvjesni Damir Mašić, on je SDP-ovac i poslanik je u parlamentu drugog entiteta. Ta osoba piše kako je Konakovićev potez jedini ispravan jer je, piše to izvjesni Mašić, Mađarska pokazala da je u službi Rusije i lažni prijatelj BiH. Е ovo je već presmiješno. Dobio je mnogo odgovora na ovu nebulozu. Еvo samo nekih. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

    'Čarolije Republike Srpske (R)