Istočno Sarajevo

Mastilović: Hitlerove sjenke opet lebde nad Balkanom

  • Izvor: SRNA
  • 14.04.2024. 17:44

Uporna nastojanja bošnjačke političke elite i jednog broja zapadnih država, ovog puta Njemačke, da srpski narod u UN bude žigosan kao genocidan nisu samo u funkciji "pranja" njihove prošlosti, već nečeg mnogo ozbiljnijeg - pripreme novog pogroma i genocida nad srpskim narodom, prvenstveno onim zapadno od Drine, upozorio je direktor Instituta istorijskih nauka Univerziteta u Istočnom Sarajevu Draga Mastilović.

Mastilović je ukazao da je namjera bošnjačko-njemačke rezolucije to da ne bude reagovanja svjetske javnosti na nove pokušaje zatiranja srpskog naroda na ovom prostoru.

"Ne treba ni sumnjati, imajući u vidu istorijsko iskustvo, da će taj pokušaj neminovno uslijediti u budućnosti, samo je pitanje kada", izjavio je Mastilović Srni.


Advokat tvrdi: Srodnici uhapšenih zbog ubistva Danke mogu izbjeći kaznu

Advokat tvrdi: Srodnici uhapšenih zbog ubistva Danke mogu izbjeći kaznu

Prema njegovim riječima, da su Njemačka i njeni balkanski saveznici iskreno raskrstili sa svojom nacističkom i fašističkom prošlošću, onda bi u UN sada bio prijedlog rezolucije o genocidu koji je nad srpskim narodom počinjen u Drugom svjetskom ratu.

Umjesto toga, podsjeća Mastilović, u Njemačkoj su nakon Drugog svjetskog rata objavljivane knjige ratnih komandanata nacističkih divizija i to onih koje su na ovom prostoru počinile najužasnije zločine.

"Nažalost, istorijsko iskustvo nam govori da od devedesetih godina 20. vijeka, `Hitlerove sjenke` opet lebde nad Balkanom", zaključio je Mastilović.


Vučić: Srbija će predlagati rezolucije o genocidu u Kragujevcu, Kraljevu, Jajincima i Jasenovcu

Vučić: Srbija će predlagati rezolucije o genocidu u Kragujevcu, Kraljevu, Jajincima i Jasenovcu


Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.