Ministar spoljne trgovine ekonomskih odnosa

Košarac: Zakoni u BiH se ne donose jer odnose u FBiH modeliraju Marfi i Šmit

  • Izvor: SRNA
  • 20.05.2024. 15:28

Ministar spoljne trgovine ekonomskih odnosa u Savjetu minstara Staša Košarac je ocjenio da u BiH, pa i na današnjoj sjednici Savjeta ministara nisu doneseni izborni i drugi zakoni zato što nema dogovora jer stavove iz Federacije BiH /FBiH/ modelira ambasador SAD Majkl Marfi i nelegtmni Kristijan Šmit.

"Više puta smo pozvali na dijalog zvanično izabranih predstavnika tri naroda u BiH i svaki put kada smo bili blizu dogovora, postoje maksimalistički stavi, koji su prije svega proizvod stavova Marfija, Šmita i nekih drugih i naravno nekih lokalnih izvođača sa sjedištem iz Sarajeva koji pokušavaju da implementiraju njihove politike, a ne politike dogovora predstavnika tri konstitucionalna naroda i dva entiteta", ocijenio je Košarac.

On je rekao da je upravo politička struktura koja dolazi iz Sarajeva iznevjerila dogovor iz Laktaša.

"No, vid‌ljivo je da jedna struktura iz FBiH primarno ispunjava želje stranaca u samoj BiH prije svega Marfija i Šmita", istakao je Košarac.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

    'Čarolije Republike Srpske (R)