Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara

Košarac: Usvojena odluka na osnovu koje će biti omogućeno angažovanje helikoptera iz Srbije

  • Izvor: ATV
  • 12.08.2024. 21:32

Večeras smo na Savjetu ministara konačno usvojili odluku na osnovu koje će biti omogućeno angažovanje helikoptera iz Srbije u gašenju požara u NP Sutjeska, napisao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac na svom instagram nalogu.

- Podržali smo odluku kojom tražimo međunarodnu pomoć za zaštitu i spašavanje u gašenju požara, odnosno pomoć od Srbije, Hrvatske, Crne Gore i svih zemalja sa kojima BiH ima potpisane sporazume i memorandume o saradnji u zaštiti i spašavanju i kroz procedure Mehanizma za civilnu zaštitu ЕU. Za sada nam je samo Srbija ponudila pomoć u gašenju požara i sprječavanju katastrofalnih posljedica po NP Sutjeska - rekao je Košarac.

Košarac je "zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, premijeru Srbije Milošu Vučeviću, institucijama i građanima Srbije, koji su ponovo pokazali senzibilnost i spremnost da nam pomognu u izuzetno teškoj situaciji uzrokovanoj požarima".

- Zahvaljujući odličnoj saradnji i odnosu predsjednika Srpske Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Srpska uvijek može računati na pomoć bratske Srbije, na čemu smo neizmjerno zahvalni - poručio je Košarac. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: