Član Predsjedništva SNSD-a

Košarac: Usvajanje rezolucije izazvalo bi ozbiljne posljedice za BiH i region

  • Izvor: SRNA
  • 22.05.2024. 14:08

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac ocijenio je da bi eventualno usvajanje rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN ostavilo ozbiljne posljedice, ne samo u BiH, nego i u regionu.

"Mislim da je rezolucija izraz patološke potrebe bošnjačke strukture pod sponzorstvom Njemačke, SAD i nekih drugih zemalja da, prije svega, prikriju svoje uloge u genocidima u nekim prošlim vremenima nad srpskim narodom, Jevrejima i drugima", rekao je Košarac novinarima.

On je naveo da oni u kontinuitetu žele srpskom narodu prilijepiti sramnu etiketu iako mu ona ne pripada.

Sud BiH štiti Šmita: Odbijen zahtjev da bude svjedok na suđenju Dodiku i Lukiću

Sud BiH štiti Šmita: Odbijen zahtjev da bude svjedok na suđenju Dodiku i Lukiću

Košarac je ukazao da pojedine zapadne zemlje na ovaj način pokušavaju da izbalansiraju svoju ulogu u svijetu tako da ovdje budu uz muslimane, a da tamo gdje su do sada bili protiv njih naprave vrstu nivelacije.

"Odgovorna politika predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Republike Srpske Milorada Dodika u odbrani interesa srpskog naroda, koja je zasnovana na demokratskim, jasnim, istinitim, kredibilnim principima potvrda je našeg opredjeljenja da branimo srpski narod", rekao je Košarac.

Djelovanjem institucija Srbije i Republike Srpske, rekao je on, adekvatno će biti odgovoreno na sve laži protiv srpskog naroda, na sve falsifikate koji su svojstveni jednoj strukturi u BiH - da na temelju nekih njihovih fikcija i patoloških potreba, koje su uvijek uobličene u stavovima dijela međunarodne zajednice, promovišu protiv Republike Srpske.

Višković: Političko Sarajevo nije doraslo da vodi argumentovan dijalog

Višković: Političko Sarajevo nije doraslo da vodi argumentovan dijalog

"Mi ćemo znati na adekvatan način da odgovorimo, ali siguran sam da će eventualno usvojena rezolucija o Srebrenici produkovati mnoge političke probleme, ne samo u BiH, nego i u regionu", naveo je Košarac. 

Pratite nas i putem Vibera