Ministar spoljne trgovine

Košarac: Uspjeh Srpske - trn u oku sarajevske čaršije i dijela Zapada

  • Izvor: SRNA
  • 08.10.2023. 13:27

Uspjeh Republike Srpske trn je u oku sarajevske čaršije i pojedinih zapadnih zemalja, koji uporno pokušavaju da ugroze njen položaj i ustavnu poziciju, kao i da politički neutralizuju Milorada Dodika, istakao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac.

"Naravno da je njihova meta Dodik lično, a jedini njegov 'grijeh' jeste što na ustavan način i legitimno štiti Srpsku i njene interese. To mu nikako ne mogu oprostiti! A Republika Srpska opstaje i nastavlja dalje! Na međunarodnom planu prepoznata kao relevantan partner, ravnopravan sagovornik i dobro mjesto za investicije, zahvaljujući ozbiljnoj i odgovornoj politici njenog rukovodstva na čelu sa predsjednikom Miloradom Dodikom", naveo je Košarac u objavi na "Instagramu".

U osvrtu na, kako je naveo, prežvakanu i istrošenu sarajevsku žvaku, Košarac je naglasio da su "ljubav prema Srpskoj, patriotizam, ogroman trud, zalaganje i posvećenost predsjednika Dodika, srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović i institucija Srpske rezultirali time da danas imamo sve više međunarodnih partnera i prijatelja koji razumiju unutrašnje prilike u BiH i žele saradnju sa Srpskom".


Dodik: Еntiteti u BiH su države, a BiH to nije

Dodik: Еntiteti u BiH su države, a BiH to nije

Košarac je rekao da je u proteklom periodu rukovodstvo Srpske imalo važne posjete i razgovore sa predstavnicima Mađarske, Rusije, Turske, Kine, Azerbejdžana i drugih zemalja, koje su spremne da sarađuju i investiraju u Srpsku.

"Njihova pomoć nije politički uslovljena, kao što je to slučaj sa ЕU. To smeta zapadnjacima i političkom Sarajevu. Znaju stranci, a zna i čaršija, da je politika Milorada Dodika nepremostiva prepreka za njihov glavni cilj - da otmu imovinu i da razvlaste Republiku Srpsku, umanje njen ustavni kapacitet u bolesnoj i nastranoj želji za unitarizacijom. I onda slijede horski napadi na Dodika svim raspoloživim sredstvima - histerija, laži, lažne optužnice, prijetnje, sankcije i slično", istakao je Košarac.

On je poručio da je dosta te sarajevske žvake! "Lažna je, prežvakana, istrošena i beskorisna. Dosadila je i Bogu i narodu! Ne prolazi vam i nikada neće proći. Građani Srpske stoje uz Milorada Dodika i Republiku Srpsku. Kako to do sada niste shvatili?!", naveo je Košarac.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: