"Vodi se montirani politički proces"

Košarac: U Sarajevu se ništa ne događa slučajno, posebna pažnja na bezbjednost predsjednika Srpske

  • 08.02.2024. 10:09

U Sarajevu se ništa ne dešava sasvim slučajno i naivno, te se mora obratiti posebna pažnja na bezbjednost predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sada kada se vodi montirani politički proces protiv predsjednika Srpske, rekao je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac.

- Specifična je situacija i vrlo smo oprezni. U Sarajevu se ništa ne dešava sasvim slučajno i naivno. Možemo reći da napade na predsjednika i političku represiju vrši američka administracija. I to je dodatno pojačano dolaskom pomoćnika državnog sekretara SAD Džejmsa O'Brajana - naveo je Košarac.

Vulić: Imamo određene informacije iz američke Ambasade da se sprema atentat na Dodika

Vulić: Imamo određene informacije iz američke Ambasade da se sprema atentat na Dodika

Istakao je da se vodi računa o bezbjednosti predsjednika Srpske.

- S obzirom na činjenicu da sve ovo što Dodik lično i politički doživljava je ispod svakog nivoa. I mislim da je odgovornost svih nas da budemo u fokusu tih događaja i da cijenimo ono što predsjednik Republike radi u ime svih građana Srpske. Dodik afirmiše Srpsku i i njene vrijednosti, apeluje na mir, bezbjednost i teži ustavnoj BiH - istakao je Košarac.

Višković: Većina zvaničnika Srpske ugrožena - na prvom mjestu predsjednik Republike

Višković: Većina zvaničnika Srpske ugrožena - na prvom mjestu predsjednik Republike

Košarac ističe da Amerikanci pokušavaju od BiH napraviti koloniju.

- I i to je potpuno prepoznato. U Sarajevu treba biti oprezan i mi smo svjesni mogućih bezbjednosnih izazova - zaključio je Košarac.

Pratite nas i putem Vibera