Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa

Košarac traži odgovor: Ko je spustio zastave na pola koplja bez saglasnosti Savjeta ministara?

  • Izvor: RTRS
  • 12.07.2023. 11:18

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac zatražio je informaciju od nadležne službe u zajedničkim institucijama o tome na osnovu kojeg akta ili naloga su zastave BiH 11. jula godine spuštene na pola koplja na zgradama institucija BiH i Trgu BiH u Sarajevu, s obzirom na činjenicu da Savjet ministara nije donio odluku o proglašenju ovog datuma danom žalosti u BiH.

Košarac je u dopisu Službi za zajedničke poslove institucija BiH podsjetio da Savjet ministara BiH na 17. sjednici održanoj 05. jula , zbog nepostojanja konsenzusa, nije prihvatio Prijedlog Odluke o proglašenju 11. jula 2023. godine danom žalosti u BiH.

- Uprkos neusvajanju pomenute odluke Savjeta ministara, 11. jula 2023. godine zastave BiH su spuštene na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama institucija BiH i na Trgu BiH u Sarajevu - istakao je Košarac.

S tim u vezi, zatražio je od nadležne službe da mu u najkraćem roku dostavi informaciju o tome koja institucija je izdala akt ili nalog na osnovu kojeg su na pomenutim objektima zastave BiH 11. jula 2023. godine istaknute na pola koplja, odnosno jarbola.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: