Ministar spoljne trgovine

Košarac: Srpska - lokomotiva turističke privrede BiH

  • Izvor: SRNA
  • 23.03.2022. 20:24

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac ocijenio je danas da je Republika Srpska prepoznatljiva kao lokomotiva u turističkoj privredi BiH.

Tu ocjenu, kako je objasnio, potkrepljuju dostignuća na Jahorini, sve što je urađeno u Andrićgradu i potencijali koje ima Trebinje.

Košarac je uoči otvaranja 43. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu rekao da u BiH velike turističke potencijale imaju i Sarajevo i Mostar, tako da Srpska i Federacija BiH /FBiH/, uz dobru saradnju sa Srbijom, mogu da ostvare značajne turističke benefite.

On je istakao da ga raduje što Republika Srpska može da promoviše vrijednosti svoje turističke privrede na značajnoj manifestaciji kao što je sajam u Beogradu, dodajući da ga raduje i prisustvo turističkih operatera iz FBiH.

Turistička privreda Republike Srpske svoju ponudu na 43. Međunarodnom sajmu turizma predstaviće od sutra do nedjelje, 27. marta, u Hali 4 Beogradskog sajma.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Turistička organizacija Republike Srpske obezbijedili su štand koji se prostire na 60 metara kvadratnih.

Na njemu će svoje turističke ponude i programe kroz promo-turističke materijale, brošure i video-materijale predstaviti više od 20 lokalnih turističkih organizacija, etno-sela "Stanišići" i "Kotromanićevo" i drugi privredni subjekti koji se bave turizmom.

  • 14:00 Keto Kuhinjica

    ''Keto Kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?