Član Predsjedništva SNSD-a

Košarac: Šmit je politička štetočina koja radi protiv BiH

  • 14.05.2024. 14:27

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac rekao je da je Kristijan Šmit "politička štetočina" koja radi protiv BiH, a prije svega protiv Republike Srpske i srpskog naroda, te da će institucije Srpske na adekvatan način da reaguju na njegov izvještaj Savjetu bezbjednosti UN.

- Šmit je destabilizujući faktor i generiše sve krize u BiH - rekao je Košarac novinarima na Jahorini povodom Šmitovog izvještaja u kome za sve probleme u BiH optužuje Republiku Srpsku i njeno rukovodstvo.

Košarac je istakao da ovaj izvještaj potvrđuje da Šmit nije dobronamjeran prema Republici Srpskoj i srpskom narodu.

- Institucije Republike Srpske, koje su stabilne, organizovane i djeluju isključivo u skladu sa Ustavom, reagovaće na adekvatan način na izvještaj političke štetočine Kristijana Šmita - rekao je Košarac.

Podsjetivši da Šmit nema legitimitet, Košarac je ukazao da on definitivno radi protiv BiH, a prije svega protiv Srpske i srpskog naroda.

- Bilo bi dobro da imamo konsenzus u BiH i da druga strana, a to je Federacija BiH, ima jedinstven stav kao i institucije Srpske, jer bi bilo značajno obezbijediti suverenitet BiH kroz dogovore tri konstutivna naroda i dva entiteta i, naravno, bez stranaca - rekao je Košarac.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

    'Čarolije Republike Srpske (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.