Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara

Košarac: Republika Srpska ima izborni suverenitet

  • Izvor: ATV
  • 08.04.2024. 09:13

Republika Srpska ima izborni suverenitet, a njeno ustavno pravo je da bira poslanike Narodne skupštine, delegate Vijeća naroda, predsjednika i potpredsjednike Srpske, delegate Doma naroda PSBiH, te skupštine gradova, odbornike skupština opština, gradonačelnike i načelnike opština, poručuje Staša Košarac, zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara.

"Izraz izbornog suvereniteta Srpske je i zaključak Vlade kojim se pozivaju svi članovi organa za provođenje izbora iz Srpske da podnesu ostavke. To je jasan i nedvosmislen odgovor na nasrtaje i tendenciozne namjere nedobronamjernih stranaca, prvenstveno misleći na nelegitimnog Šmita i ambasadora Marfija, kao i bošnjačkog političkog faktora", kaže Košarac.

On poručuje da je takva politika antisrpska, antiustavna i antidejtonska, usmjerena protiv Srpske, njenog izbornog, ustavnog i svakog drugog kapaciteta. 

"Odgovorna politika predsjednika Milorada Dodika i institucija Srpske nikada neće dozvoliti da izbornu volju građana prekrajaju pojedinci, koje imenuje nelegitimni stranac i strukture koje vode politiku protiv Srpske. Izbornu volju građana Srpske će provoditi kredibilne institucije i organi Srpske.".

Košarac očekuje da će svi članovi organa za provođenje izbora iz Srpske postupiti po zaključku Vlade i podnijeti ostavke, potvrđujući patriotski odnos prema Srpskoj i slijedeći politiku njenih institucija.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)

  • 23:05 Serija: 1994 (16+)

    ''Serija: 1994 (16+)

  • 23:50 Noćni program

    Noćni program