Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa

Košarac: Pokazana odgovornost prema domaćim privrednicima

  • Izvor: SRNA
  • 28.12.2022. 13:32

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac pozdravio je opredjeljenje Savjeta ministara da podrži odluke o rasporedu grant sredstava za podršku sajamskim i drugim manifestacijama i aktivnostima u BiH i inostranstvu.

Odlukama je definisano da se sredstva u iznosu od 400.000 KM dodijele za podršku organizatorima sajamskih i drugih manifestacija i aktivnosti u zemlji, a 350.000 KM za sajmove u inostranstvu, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

- Usvajanjem pomenutih odluka, Savjet ministara pokazao je adekvatnu politiku i odgovornost prema domaćim privrednicima, te podržao njihova nastojanja da u što boljem svjetlu predstave proizvode iz Republike Srpske i FBiH na domaćem i inostranom planu - istakao je Košarac.

On je naveo da su odluke kreirane na temelju šireg kruga konsultacija sa nadležnim institucijama u Republici Srpskoj i FBiH, te privrednim komorama.

- Cijenimo da će domaći privrednici na adekvatan način iskoristiti odobrena sredstva kako bi promovisali proizvode iz Srpske i FBiH u zemlji i inostranstvu - poručio je Košarac.

On je najavio da će u narednom periodu, u partnerstvu i saradnji sa vladama Republike Srpske i FBiH, te nadležnim entitetskim institucijama, definisati posebne sektore kojima su potrebna značajna sredstva za prezentaciju na domaćem i inostranom tržištu.

- U predstojećem periodu ćemo intenzivno razgovarati sa nadležnim entitetskim institucijama i predstavnicima privrednih komora o značaju sajamskih manifestacija. Insistiraćemo na tome da se posebna pažnja posveti rezultatima sajmova i pitanju da li domaći privrednici ostvaruju potrebne benefite u tom kontekstu - zaključio je Košarac.

Odluke su usvojene na današnjoj sjednici Savjeta ministara, na prijedlog Ministarstva spoljne trgovine.


Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 09:00 Serija: Istine i laži (12+)

    'Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Krvavo cvijeće (R) (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.