Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara

Košarac: Napad na Nešića - ozbiljna prijetnja srpskom zvaničniku u Sarajevu

  • Izvor: ATV
  • 21.08.2024. 17:44

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac ocijenio je da presretanje vozila u kojem se nalazio ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić predstavlja ozbiljnu prijetnju srpskom zvaničniku u Sarajevu i pozvao nadležne organe da istraže ovaj slučaj.

Košarac je najoštrije osudio napad na ministra bezbjednosti u Savjetu ministara.

"Dodatno je zabrinjavajuće to što se ovaj incident dogodio nedugo nakon što su ministru Nešiću upućene prijetnje koje su sadržavale elemente terorizma, te vjerske i nacionalne mržnje", napisao je Košarac na "Instagramu".

On je pozvao nadležne organe da hitno istraže ovaj slučaj i sankcionišu odgovorne.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić rekao je ranije danas Srni da se kretao u službenom vozilu iz pravca Istočnog Sarajeva prema Sarajevu, odnosno u pravcu kabineta Ministarstva bezbjednosti, blizu Vrbanja mosta, kada ih je presreo crveni džip koji je u više navrata pokušao da ih zaustavi, te je reagovalo obezbjeđenje i MUP Kantona Sarajevo.

"Crveno vozilo, vidio sam da se radi o džipu, pokušalo je u više navrata i u jednom trenutku uspjelo da razdvoji vozilo u kojem sam se ja nalazio i zaštitno vozilo. Nakon više upozorenja od ljudi iz obezbeđenja, nisu mogli da ga udalje, isto vozilo je pokušalo u nekoliko navrata da udari ili vozilo ministra ili vozilo obezbjeđenja", pojasnio je Nešić.

Tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo izjasnio se da vozač "rendž rovera" čiji su inicijali K.H. /48/ iz Sarajeva nije počinio krivično d‌jelo kada je danas na Vrbanja mostu presretao vozilo u kojem je bio ministar Nešić i vozila pratnje.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)

  • 23:05 Serija: Red Rok (16+)

    ''Serija: Red Rok (16+)