Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara

Košarac: Farsa pred Sudom BiH u politički montiranom procesu

  • Izvor: ATV
  • 28.08.2024. 10:10

Danas će biti nastavljena farsa pred Sudom BiH u politički montiranom procesu protiv predsjednika Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića, naveo je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.

Dodao je da je čak i pravnim laicima jasno da je u pitanju namještaljka.

- U pitanju je klasična namještaljka protiv legitimnog i narodnom voljom izabranog predsjednika Dodika, koji je radio svoj posao u skladu sa Ustavom, odbijajući da se povinuje samovolji lažnog visokog predstavnika Šmita. Iscrpljujuće besmisleno i nepravedno suđenje zbog nepostojećeg krivičnog djela vodi se pod dirigentskom palicom odlazećeg američkog ambasadora Marfija i fantoma iz OHR-a Šmita. Ovaj bizarni dvojac potencira politički progon predsjednika Dodika, urušavajući sve pravne norme, dejtonski koncept i suverenitet BiH. Njihovo djelovanje izuzetno je opasno i ostavlja ozbiljne posljedice po unutrašnje odnose u BiH - naveo je Košarac na Instagramu.

Farsični proces pred Sudom BiH rezultat je, kaže Košarac, ostrašćenosti i ličnih frustracija Šmita i Marfija.

- Marfi uskoro odlazi iz BiH i ostaće upamćen isključivo kao velika diplomatska bruka SAD-a. Želim da vjerujem da će nova američka administracija i njen predstavnik u BiH voditi politiku uvažavanja stavova legitimno izabranih predstavnika konstitutivnih naroda - poručio je Košarac.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: