Član Predsjedništva SNSD-a

Košarac: Bošnjačke političke strukture učestvuju u Šmitovoj legalizaciji

  • Izvor: SRNA
  • 07.09.2023. 14:26

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac ocijenio je da u bošnjačkoj političkoj strukturi ne samo da nema hrabrosti da otvore pitanje ponašanja nelegitimnog i lažnog visokog predstavnika, već i učestvuju u legalizaciji Kristijana Šmita.

"Zašto prihvataju da nelegitimni stranac, tačnije uzurpator donosi propise na osnovu kojih se otvaraju suludi sudski procesi protiv institucija koje ne žele da prihvate i priznaju odluke nelegitimnog stranca?", upitao je on.

Košarac je ukazao da je vidljivo da Šmit nema dozvolu za rad u BiH, te da se zna kako prolaze ljudi koji nemaju dozvolu za rad.

"Bilo bi logično da bošnjačke strukture koje participiraju u vlasti na nivou BiH provjere da li Šmit ima dozvolu za rad, kao što bi bilo logično da svi oni koji nemaju dozvolu za rad, napuste BiH", konstatatovao je on.

Košarac je naglasio da Republika Srpska insistira na tome da se sva rješenja donose u skladu sa Ustavom i Dejtonom, u dogovoru dva entiteta i tri konstitutivna naroda, bez stranog intervencionizma.

"Na tom osnovu Srpska uvijek nudi rješenja. Mi imamo pravo da branimo svoje interese kroz odluke i zaključke Narodne skupštine Republike Srpske", napisao je Košarac na "Instagramu".

Prema njegovim riječima, politike konflikta nisu politike Republike Srpske, niti su istinite priče da Srpska nešto blokira ili da je protiv.

"Rješenja koja nudimo nikada nisu izvan Aneksa četiri Dejtonskog sporazuma, ali to druga strana često čini. Kada ih upozorimo da oni krše Ustav i Dejton, bošnjaka struktura horski pravi kampanju o tome da je Srpska konfliktna, da nešto blokira, da nije za saradnju, da se Dodik svađa i slično", zaključio je Košarac, reagujući na posljednje medijske istupe ministra inostranih poslova Elmedina Konakovića.

Ako im smeta činjenica da Republika Srpska brani slovo Dejtona, kaže Košarac, to je njihov problem.

"Možda im je zvanična politika da sa strancima ruše Dejton", rekao je Košarac, koji je i zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara.

Košarac je dodao da je za razliku od njih, politika Srpske primjena izvornog Dejtona i očuvanje ustavnih kapaciteta Republike.

"Nažalost, kod bošnjačkih političara uvijek postoji potreba da prizivaju intervencionizam međunarodne zajednice. Očekivao sam od `trojke` da bude politički zrela i da se odupre takvoj praksi. Nažalost, nisu se odrekli narativa SDA, pa i dalje traže pomoć stranaca u eliminaciji političkih neistomišnjenika", zaključio je Košarac. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.