Poslanak SNSD-a u PD PS

Kojić: Ono što su iznijeli Šmit, Bećirović I Lagumdžija nema legitimitet

  • Izvor: SRNA
  • 16.05.2024. 17:45

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić ocijenio je da bi, ukoliko Bošnjaci nastave sa samoinicijativnim djelovanjem i iznošenjem neusaglašenih stavova pred značajnim tijelima na međunarodnom nivou, to u značajnoj mjeri moglo uticati na odnose u BiH.

"BiH kao takva sa takvim djelovanjem neće imati apsolutno mogućnost da opstane", rekao je Kojić.

On je naveo da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović juče pred Savjetom bezbjednosti iznio lično mišljenje, a nikako zvanični usaglašeni stav Predsjedništva BiH.

"Ono što jeste apsurd BiH su upravo ovakve situacije koje se dešavaju pred jednim od najvećih tijela u svjetu - Savjetom bezbjednosti UN da se iznose lični stavovi, stavovi jednog naroda", istakao je Kojić.

Kojić je naglasio da je i Kristijan Šmit, koji nije imenovan na poziciju visokog predstavnika pred Savjetom bezbjednosti, opet iznio neke lične ili stavove usaglašene sa bošnjačkim političarima, što je kršenje međunarodnih propisa.

"Šmit se obraća iako nema legitimitet pred tom institucijom, kao što ga nema ni ovdje u BiH, gdje se lažno predstavlja", izjavio je Kojić novinarima.

On je naveo da i Zlatko Lagumdžija svojim samoinicijativnim djelovanjem i lobiranjem, zloupotrebljavajući svoju ambasadorsku poziciju u UN, pokušava da progura rezoluciju u Generalnoj skupštini, što pokazuje sve apsurdnosti BiH i svega onog što se ovde dešava.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

    'Čarolije Republike Srpske (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.