Poslanik u Predstavničkom domu

Kojić: Komisija dokazala da nije bilo opsade Sarajeva

  • Izvor: SRNA
  • 16.06.2023. 15:47

Nezavisna međunarodna komisija koja se bavila stradanjem Srba u Sarajevu dokazala je da je u ovom gradu bila blokada, a ne opsada ili bilo šta drugo što Bošnjaci svojim narativom pokušavaju da nametnu kao istorijsku činjenicu, rekao je Srni poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić.

Kojić je podsjetio da Federacija BiH (FBiH) nikada nije htjela da sprovede odluku Doma za ljudska prava da se bavi pitanjem stradanja Srba u Sarajevu, što potvrđuje činjenicu da oni žele da se bave lažima, a ne istinom.

"Jasno je da su Bošnjaci nametnuli taj narativ o opsadi Sarajeva, o zločinima koji su tamo činili Srbi, o jednim žrtvama i drugim zločincima, ali važno pitanje je suočavanje sa prošlošću i da na pravi način tumačimo ono što se desilo", naveo je Kojić.

On je dodao da Bošnjaci hoće da nametnu da je ovdje bila agresija, te upitao da li su Srbi izvršili agresiju na sebe i svoja vjekovna ognjišta?

Kojić je rekao i da Bošnjaci ne žele da se suoče sa time da su bili svjesni da pucaju na svoj narod, što je dokazano i u Haškom tribunalu kroz svjedočenje zaštićenog svjedoka, pripadnika takozvanih "Ševa", kako bi za to optužili Srbe.

"To su radili u vrijeme rata kako bi već pripremili taj lažni narativ, koji nažalost od završetka rata pokušavaju da održe i danas", istakao je Kojić.

On je dodao i da oni neće da priznaju da su mladi pripadnici JNA ubijeni na svirep način u Dobrovoljačkoj ulici, ali i da se u ovakvom, kako je rekao, "nakaradnom pravosuđu" za ovaj zločin vodi postupak protiv Ejupa Ganića i drugih.

"To su činjenice koje oni pokušavaju da svojim lažima pretvore u istinu. Nijedna laž ne može da bude istorijska činjenica, a samo je istina ono što opstaje. Ono što jeste put pomirenja jeste bavljenje činjenicama i istinom", zaključio je Kojić.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?