Mediji u "panici"

Histerija u Sarajevu zbog posjete Milorada Dodika Briselu

  • Izvor: ATV
  • 11.05.2022. 22:47

Političko Sarajevo se ponovo obrušilo na Republiku Srpsku i njene predstavnike, a ovaj put su osuli drvlje i kamenje zbog posjete srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika Briselu.

Histerija je sve glasnija, kao i prijetnje mogućom destabilizacijom odnosa u BiH, a u tome su najglasniji oni koji su te odnose odavno narušili. 

Ovoga puta, sarajevski mediji su po instrukcijama nadređenih političkih subjekata pažnju usmjerili na to, zbog čega je, kako navode, “Dodik na važnijem sastanku nego Zoran Tegeltija”.

Tamošnje medije “kopka” to što je na sastanak premijera Zapadnog Balkana Dodik, a ne neko iz redova bošnjačkih političara.

Iako je u pitanju sastanak koji se organizuje dva puta godišnje, a gdje se razgovara o budućnosti regije i glavnim izazovima sa kojima se suočava, Sarajevu to nije prijalo.

Podsjećamo, Dodik je kazao da će šefu diplomatije EU Žozepu Borelju prenijeti stav da je BiH stabilna i mirna i da rat u Ukrajini ne utiče na nju ni na koji način, osim ekonomskog aspekta, što očigledno nije izjava po volji političkog Sarajeva.

Otrovne strijele iz Sarajeva nisu ništa novo, a lukovi se zatežu kada god nije po volji tamošnjih interesa.


Tagovi: