Priviđenja

Helezove priče presipanje iz šupljeg u prazno

  • Izvor: ATV
  • 25.11.2023. 19:12

Nakon Rogatice paravojni kampovi, koje navodno vode Rusi, Zukanu Helezu počeli su se priviđati i u okolini Sarajeva. Od takvih tvrdnji Helez ni danas ne odustaje.

To je samo jedan od razloga zbog kojeg ni jedna odluka o odbrani neće proći Savjet ministara sve dok je Helez ministar, jasan je Milorad Dodik. Kaže, Helez svojim pričama samo širi laži. 

"Nijedna odluka na Savjetu ministara dok je Helez ministar neće proći vezano za odbranu. Ne može se prihvatiti da neko bude zajednički ministar i da laže“, rekao je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Da su Helezove tvrdnje klasično prelivanje iz šupljeg u prazno smatra i Mirko Okolić. Ništa od toga nije u njegovoj samoj režiji već određenih političkih krugova u Sarajevu. Cilj je skrenuti sa teme na koju su srpski predstavnici upozorili u nedavno upućenom pismu o paradžematima.

"Da se ublaži taj udar sada, da u FBiH postoje određene, da kažem, militantne grupe, koje su za izrazitu podršku Palestini odnosno Hamasu, ne Palestini. Sada bi to trebalo da se prelije, razvodni otvaranjem ovog predmeta u Tužilaštvu“, kaže bivši zamjenik ministra odbrane Mirko Okolić.

Tužno i žalosno. Takve priče nisu realnost, kaže profesor Miloš Šolaja. Ovo je samo dodatno unošenje nesigurnosti u BiH ali i odmjeravanje političke moći. 

"Postoje ljudi koji i dalje misle da rat rješava probleme, nema njih mnogo ali su u stanju da naprave problem sa bezbjednošću“, kaže profesor međunarodnih odnosa na Fakultetu političkih nauka Miloš Šolaja.

O svemu će raspravljati i Predsjedništvo BiH. Na stolu će se pored tvrdnji o kampovima naći i one o terorističkim ćelijama, kaže to Željko Komšić.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: