Ministar pravde u Savjetu ministara

Grubeša za ATV: Nevjerovatno sam iznenađen što nisam bio pozvan na prijem kod Šmita

  • Izvor: ATV
  • 03.08.2021. 12:31

"Ja sam nevjerovatno iznenađen, prvo nisam ni znao da će biti prijem sa jedne strane, a sa druge strane mi je nemoguće da ministar pravde nije dobio pozivnicu za prijem. Visoki predstavnik koji dolazi u Bosnu i Hercegovinu stalno ponavlja o pravnoj državi i o vladavini prava i zakona tako da mogu reći da sam stvarno bio iznenađen što nisam bio pozvan na prijem", rekao je za ATV ministar pravde u Savjetu ministara Josip Grubeša.

Dodao je i da nije pratio ko je bio pozvan, ali da zna da ministarstvo pravde nije dobilo nikakav poziv, kao ni da on kao stranačka ličnost nije pozvan.

"Meni je nevjerovatno šta mi radimo Bosni i Hercegovini, šta mi radimo od naroda unutar Bosne i Hercegovine. Naravno, mnogi su potpomognuti nekim vjetrovima iz vana. Da li je to namjera da se na ovakav način, praktički, sa zvanicama ili ljudima koji dolaze na nekakve prijeme ili kako se to već može nazvati, da se u javnosti stvara percepcija naklonjenosti jednih o drugima ili trećima, stvarno to Bosni i Hercegovini ne treba".

Poručio je i da se mora krenuti naprijed, da u državi ima puno problema,

"Puno nas posla čeka, a mi se ovakvim stvarima moramo baviti", zaključuje Grubeša.

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 ATV Specijal: Dok. Film: Svjedok

    'O premijeri istorijsko-dokumentarnog filma "Svjedok" ne propustite pogledati u našem studiju sa relevantnim gostima. "ATV Specijal", večeras u 20 časova.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: 1992 (16+)

    ''Serija: 1992 (16+)