Odgovor ATV-u

Granična policija BiH: Zaprimljen zahtjev Ministarstva bezbjednosti u vezi sa Šmitom

  • Izvor: ATV
  • 29.09.2023. 17:08

Granična policija BiH je zaprimila zahtjev Ministarstva bezbjednosti BiH na koji je sačinjen i dostavljen odgovor, rečeno je iz Granične policije BiH u odgovoru na pitanje ATV-a da li je Granična policija BiH zaprimila zahtjev ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Nenada Nešića za istragom po kom osnovu se Kristijan Šmit nalazi u BiH.

Kako su dodali u odgovoru su sadržane tražene informacije o postupanju Granične policije BiH po odredbama Zakona o graničnoj kontroli, u skladu sa propisanim nadležnostima.

Podsjećamo, ranije je SIPA zatražila od Granične policije BiH podatke o Kristijanu Šmitu i njegovom osiguranju, tačnije podatke o načinima prelaska granice i oružju koje nose.

SIPA traži od Granične policije podatke o Šmitovim prelascima granice

SIPA traži od Granične policije podatke o Šmitovim prelascima granice

Ovo je uslijedilo, nakon što su srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić zahtijevali od SIPA-e, Granične policije, DKPT-a i Ministarstva inostranih poslova informacije o statusu Šmita i članova njegovog osiguranja, te detalje o oružju koje nose dok su na dužnosti u BiH.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Nenad Nešić, rekao je juče da očekuje da najkasnije u roku od deset dana dobije sve relevantne informacije od nadležnih policijskih i drugih organa o boravku Kristijana Šmita i njegove pratnje u BiH.

Pratite nas i putem Vibera