Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara

Goganović: Usmeno sam informisan o napadu šefa kabineta ministra, čekam zvanični izvještaj

  • Izvor: SRNA
  • 30.05.2024. 12:42

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović rekao je da je usmeno informisan o verbalnom i fizičkom napadu šefa kabineta ministra odbrane Salka Bebe na radnika Službe za zajedničke poslove institucija BiH.

- O incidentu sam usmeno obaviješten i mogu potvrditi da smo dobili dopis Službe za zajedničke poslove. U skladu sa dopisom, nadležni će pokrenuti istragu i prikupiti sve informacije - naveo je Goganović za Srnu.

On je dodao da ne može govoriti više o ovome dok ne dobije zvaničan izvještaj.

Prema navodima iz dopisa Službe za zajedničke poslove koje je prenio Glas Srpske, 18. maja u dvorišnom prostoru objekta Ministarstva odbrane u Sarajevu Beba je verbalno i fizički napao višeg referenta za tehničku zaštitu u Odsjeku za unutrašnje obezbjeđenje Željka Kapurana, koji je tog dana bio dežurni i obavljao dužnosti iz opisa poslova svog radnog mjesta.

Služba za zajedničke poslove institucija BiH zatražila je od Ministarstva odbrane informaciju o preduzetim radnjama u vezi sa utvrđivanjem okolnosti navedenog događaja, te eventualnih sankcija protiv odgovornog lica.

- Smatramo da se ovakve situacije ne smiju događati i da je potrebno da se preduzmu sve mjere i radnje kako bi se preduprijedila pojava sličnih događaja - navodi se u dopisu

Federalni mediji ranije su pisali da je tokom rata Beba bio vrlo uticajan policijsko-vojni faktor u srednjoj Bosni i da je imao bliske veze sa mudžahedinskim liderima u Travniku.

Pratite nas i putem Vibera