Granična policija

Galiću priznanje "Sertifikat časti"

  • 07.06.2018. 16:03

Centar za sprovođenje zakona jugoistočne Evrope (SELEK) dodijelio je direktoru Granične policije BiH Zoranu Galiću priznanje "Sertifikat časti" za doprinos Granične policije u borbi protiv organizovanog prekograničnog kriminala u operaciji "Dardaneli".

Ovo priznanje, koje je Galiću uručio oficir za vezu BiH u SELEK-u Eldar Jahić, dodjeljuje se dva puta godišnje najuspješnijim policijskim agencijama zemalja jugoistočne Evrope za realizaciju operacija na sprečavanju prekograničnog organizovanog kriminala, saopšteno je iz Granične policije BiH. 

U okviru operacije "Dardaneli", pod pokroviteljstvom SELEK-a, u zemljama u kojima su sprovođene aktivnosti, uhapšeno je 21 lice osumnjičeno da je činilo organizovanu kriminalnu grupu koja je krijumčarila državljane Turske, između ostalog, preko teritorije BiH prema zemljama EU. 

Završne aktivnosti operacije, čiji je nosilac u BiH bila Granična policija, realizovane su u septembru prošle godine. 

Za operaciju "Dardaneli" Granična policija je dobila prvu nagradu, a prošle godine ovu policijsku agenciju BiH SELEK je nagradio za uspješno realizovanu operaciju "Bosfor", usmjerenu na sprečavanje krijumčarenja ljudi.