Galić: Odvraćeno 2.300 migranata od pokušaja prelaska granice

  • 11.06.2021. 09:33

Granična policija BiH je od početka ove godine odvratila više od 2.300 osoba od pokušaja nezakonitog prelaska granice, rekao je direktor ove službe Zoran Galić.

Galić je naveo da se poboljšanjem vremenskih uslova pojačava i migracijski pritisak, koji je najintenzivniji na istočnom dijelu granice.

- Iste migrante odvraćamo i po 20 puta na dnevnoj bazi, masovno pokušavaju nezakonito preći granicu - rekao je Galić za "Večernji list", izdanje za BiH.

On je naglasio da Granična policija od samog početka migrantske krize upozorava na nedostatak ljudstva i da je potrebno raditi na jačanju kapaciteta Granične policije.

Galić je istakao da bi kada bi imali dovoljno policijskih službenika i materijalno-tehničkih sredstava uspješno mogli izboriti sa migrantskom krizom.

- Sa jednim policajcem na 16 kilometara, odnosno jednom patrolom na 32 kilometra, to je izuzetno teško - rekao je Galić.

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)