Odluka Vlade Srednjobosanskog kantona

Fojnici, Kiseljaku i Kreševu po 100.000 KM za hitne intervencije

  • Izvor: SRNA
  • 05.10.2024. 17:24

Vlada Srednjobosanskog kantona danas je na telefonskoj sjednici donijela odluku o dodjeli po 100.000 KM jednokratne pomoći za hitne intervencije za opštine Fojnica, Kiseljak i Kreševo koje su pogođene poplavama, objavljeno je na sajtu kantonalne Vlade.

Na istoj sjednici donesena je i odluka o proglašenju stanja nesreće uzrokovanog obilnim padavinama na području Srednjobosanskog kantona.

Vlada je danas donijela i naredbu o angažovanju Službi za zaštitu i spasavanje Srednjobosanskog kantona.

Na raspolaganju 20 stambenih jedinica stanovništvu pogođenom poplavama

Na raspolaganju 20 stambenih jedinica stanovništvu pogođenom poplavama

Predsjednik kantonalne Vlade Tahir Lendo rekao je da je Vlada donijela odluku o proglašenju stanja elementarne nepogode u ove tri opštine i da su navedena sredstva prva pomoć ovim lokalnim zajednicama dok se ne utvrdi kompletna šteta.

On je izrazio saučešće porodicama troje nastradalih u Fojnici, te obećao pomoć kantonalne Vlade u sanaciji štete na području ove tri opštine.

I dalje obustavljen saobraćaj prema Mostaru i Blidinju

I dalje obustavljen saobraćaj prema Mostaru i Blidinju

- U bujičnim odronima uglavnom je nastradala putna komunikacija i određeni objekti, sve će se to sanirati. Ovo je pouka šta dalje treba da radimo u smislu bolje organizovnosti svih sistema zaštite i spasavanja, te onih mjera koje moramo na terenu periodično sprovoditi - naveo je Lendo.

On je potvrdio da su telekomunikacije uspostavljene u dosta mjesta i da je mobilna mreža u funkciji na gotovo cjelokupnom prostoru zahvaćenom prirodnom nesrećom, prenose federalni mediji. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Kontekst

    Kontekst' donosi pregled i analizu najvažnijih događaja i procesa u regionu i svijetu, razgovore i tumačenja političara, stručnjaka za međunarodne odnose, politikologa, diplomata.

  • 21:00 Serija: Odmetnica (12+)

    Serija: Odmetnica (12+)

  • 21:45 Garavice, dokumentarni film (R) (12+)

    'Dokumentarni film 'Garavice' reditelja Dragana Radovića, u produkciji Fondacije 'Zaboravljeni korijeni'donosi priču o jednom od najvećih stratišta srpskog naroda tokom Drugog svjetskog rata.

  • 23:15 Dobro došli u Akapulko (16+)

    'Dobro došli u Akapulko' je američka akciona komedija iz 2019. godine u režiji Ivana Giljerma.