Bez konkretnog odgovora

ЕUFOR se konačno oglasio o njihovom helikopteru u Trebinju

  • Izvor: ATV
  • 23.07.2024. 19:27

Trebinjce je u utorak ujutro uznemirio helikopter ЕUFOR-a koji je sletio na obalu Trebišnjice u blizini samog centra grada.

Nikome nije bilo jasno šta ova letjelica nenajavljena radi u najjužnijem gradu Srpske, a o aktivnostima ЕUFOR-a nije bila obaviještena čak ni Policijska uprava Trebinje.

Satima nakon što smo zatražili odgovore od ЕUFOR-a o čemu se zapravo radi, oni su konačno i stigli, iako ne konkretni.

"ЕUFOR tokom svojih aktivnosti u Bosni i Hercegovini redovno koristi helikoptere kao prevozno sredstvo i uvijek preduzima sve mjere da bi uticaj svojih aktivnosti na građane sveo na najmanju moguću mjeru. Tokom svih aktivnosti sposobne i pouzdane snage ЕUFOR-a ostaju posvećene pružanju podrške domaćim vlastima pri održavanju bezbjednog i stabilnog okruženja u Bosni i Hercegovini", odgovorili su iz ЕUFOR-a na upit ATV-a.

Helikopter ЕUFOR-a uznemirio Trebinjce

Helikopter ЕUFOR-a uznemirio Trebinjce

Međutim, ostali smo uskraćeni za konkretan odgovor na pitanje "Da li su pripadnici ЕUFOR-a imali određene aktivnosti u ovom gradu?".

Takođe, nisu objasnili ni kome su od "domaćih vlasti", kako kažu, "pružali podršku, ako već znamo da o letu helikoptera nije bila obaviještena trebinjska Policijska uprava.

Pratite nas i putem Vibera