Predsjednik SP-a

Đokić: Optužnica protiv Dodika besmislena

  • Izvor: ATV
  • 11.08.2023. 18:34

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je da je danas podignuta optužnica protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. Službenog glasnika Miloša Lukića potpuno besmislena, bez utemeljenja i očigledno ima političku pozadinu sa sjedištem u Sarajevu.

"Podnošenje optužnice protiv predsjednika Srpske zato što ne izvršava nametnute odluke osobe koja nema legitimitet da donosi odluke u BiH pokazuje kompetentnost Tužilaštva BiH. To je jedan apsurd iz kojeg se jasno vidi ko vodi politiku razdora i stalnog izazivanja nestabilnosti", ističe prvi socijalista Srpske.

Petronijević: Optužnica narušava situaciju u BiH, gazi Ustav i ruši Dejton

Petronijević: Optužnica narušava situaciju u BiH, gazi Ustav i ruši Dejton

Đokić takođe ističe da je cijeli proces jako dobro osmišljen kako bi se nadležnosti institucija Republike Srpske unutar državne zajednice BiH svele na minimum.

Pavić: Optužnica protiv Dodika - neka vrsta obojene revolucije

Pavić: Optužnica protiv Dodika - neka vrsta obojene revolucije

"Podignutu optužnicu treba da potvrdi Sud BiH. Isti taj sud nezakonito isključuje iz svog rada sudije iz Republike Srpske, pripadnike konstitutivnog naroda, a uvažava odluke i mišljenja stranaca kojima nikada neće biti važno niti će razumjeti odnose unutar BiH. Zato će institucije Republike Srpske nastaviti bespoštednu odbranu  od onih koji uporno udaraju na njene legitimne političke predstavnike, a samim tim i na srpski narod", zaključio je Đokić.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: 1992 (16+)

    ''Serija: 1992 (16+)