Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Smjena Džaferovića zbog kršenja Ustava, Poslovnika i lažnog predstavljanja

  • Izvor: ATV
  • 24.08.2022. 12:50

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik podnio je danas krivičnu prijavu protiv predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, zbog zloupotrebe položaja i ovlašćenja, zbog njegovog nelegitmnog učešća na Samitu o međunarodnoj krimskoj platformi, koji je organizovalo Ministarstvo inostranih poslova Ukrajine.

Dodik je naveo da je među tačkama dnevnog reda predlagao i smjenu Džaferovića, zbog, kako navodi, kršenja Ustava, Poslovnika i lažnog predstavljanja.

"Među tačkama dnevnog reda koje sam predlagao, jeste i smjena predsjedavajućeg Predsjedništva Šefika Džaferovića jer krši Poslovnik i Ustav. Lažno se predstavlja i to krivično djelo ponavlja. Spriječava da drugi ostvare svoja prava, odnosno Republika Srpska. Ono što sam smatrao da je neophodno da se učini, da se prekine takva praksa. Na sjednici sam glasao protiv izbora delegacije za učešće na generalnoj skupštini UN-a u septembru jer smatram da Džaferović nije dostojan da predstavlja BiH i da u tom pogledu se ne može imati povjerenje u takvog čovjeka jer ne predstavlja stavove BiH, on to čini u ime svoje političke stranke i u lično ime, čime krši odredbe Ustava i Poslovnik o radu Predsjedništva. Zbog toga sam podnio krivičnu prijavu protiv Džaferovića", istakao je Dodik.


Tagovi: