Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Predsjedništvo BiH usvojilo Nacrt budžeta, odluka Šmita bila nepotrebna

  • Izvor: ATV
  • 08.06.2022. 18:48

Predsjedništvo BIH usvojilo je Nacrt budžeta, iz kojeg će biti isplaćeno 12,5 miliona KM koje zahtijeva CIK za predstojeće izbore. Biće izdvojena sredstva i za povećanje plata radnicima u zajedničkim institucijama BiH. Već danas u vidu prijedloga ide na usvajanje u oba doma Parlamenta BiH. Odluka Kristijana Šmita bila je nepotrebna. Poručio je Milorad Dodik nakon sjednice Predsjedništva.

"Odluka Šmita koji sebe predstavlja lažno da je visoki predstavnik bila je potpuna šarada i nepotrebna. Očigledno da nije imao strpljenja i da je po nalogu šaptača pokušao da u pravni i finansijski sistem BIH unese nered", izjavio je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Nered u BIH, kaže Dodik unosi i bošnjački član Predsjednišva. Smatra da Džaferović zloupotrebljava svoju poziciju jer nerijetko svoje stavove iznosi u ime Predsjedništva. Zato je zatražio njegovu smjenu. Samovolju i često predstavljanje bez saglasnosti Predsjedništva BiH, Džaferović pravda tim da on ne treba da se referiše na ostale članove Predsjedništva. 

"Ne znam na osnovu čega, kako, šta, ali ima potrebu", kaže Šefik Džaferović, bošnjački član Predsjedništva BiH.

Druga dva člana Predsjedništva odbila su da se ta tačka uvrsti na dnevni red. Zato će srpski član Predsjedništva ponovo predložiti isto, jer kako kaže, takvi potezi ne smiju proći nekažnjeno.  

"Gospodin Džaferović nije se pridržavao Zakona, Ustava BiH, poslovnika, lažno predstavlja svoje stavove kao stavove Predsjedništva BiH i ne može se imati povjerenja u vršenje dužnosti od strane njega", dodaje Dodik.

Srpski član Predsjedništva je povukao vitalni interes jer kako smatra sporazum o trgovini i saradnji sa Velikom Britanijom treba odbaciti. Ne doživljavamo, kaže Dodik, Veliku Britaniju kao prijatelja i ne možemo dati saglasnost na taj sporazum. 


Tagovi: