Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Odakle pravo poslanicima Bundestaga da se bave BiH?

  • Izvor: ATV
  • 02.06.2022. 19:17

Odakle pravo poslanicima u Bundestagu da se bave nama, ko im je dao mandat, ako već žele da pomognu, neka se ne miješaju u naša unutrašnja pitanja. Tako je srpski član Predsjedništva BiH reagovao na najavljenu rezoluciju njemačkog parlamenta o stanju u BiH. Odmah su odlučili da su Srbi i Hrvati krivi za stanje u BiH ocjenio je na svom tviter nalogu Milorad Dodik.

Da su svi osim Bošnjaka krivi za loše stanje u BIH, već odavno je poznato da tu priču u Njemačkoj zagovara SPD-ov poslanik i izvjestilac za BiH u Bundestagu Adis Ahmetović. Ovoga puta želi da Bundestag kroz svoju rezoluciju obilježi Milorada Dodika i Dragana Čovića kao najveće krivce za stanje u BiH. 

"Ahmetović je očigledno uspio preliti svoju navijačku poziciju koja je na strani muslimana i na ostale poslanike. Potpuno je jasno da Ahmetović, čiji su korijeni iz BiH i koji ima  antisrpske stavove, ne vidi nikav problem u izjavama Izetbegovića i stvaranju islamske države u BiH", kaže Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

To što Ahmetović među krivcima za loše stanje u BIH ne pominje Bakira Izetbegovića napravilo je nove podjele u Sarajevu. Stranke na čelu sa SDP-om, kako saznajemo zamjerili su svom miljeniku zašto se i Izetbegović nije našao u rezoluciji, jer je glavna konkurencija njihovom kandidatu za bošnjačkog člana Predsjedništva. Besmisleno je da se Njemačka bavi unutrašnjim svarima BiH i to pristrasno, kaže predsjednica Republike Srpske.

"Poslanici koji dolaze ovamo, provedu dva ili tri dana po regiji, vrte se i saslušaju nekoga, a konačnu adresu nađu u Sarajevu da im se tamo neko dobro iskuka kako su krivi Srbi i Hrvati, ja mislim da je to obmanjivanje koja pretenduje da bude ozbiljna, a ja mislim da su njmačke institucije ozbiljne", kaže Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske.

U jeku ekonomske krize koja najviše potresa Njemačku, nelogično je da se Bundestag bavi BiH, poručuje premijer Srpske. Radovan Višković kaže da se okrenu svojim problemima kojih ih itekako imaju.

"Ne bih se ja bavio Bundestagom, ja se moram baviti Republikom Srpskom, a njima želim svu sreću, neka se oni bave Njmačkom, a Republika Srpska će preživjeti i bez njih", kaže Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

Ni Hrvati nisu ostali nijemi na najavljenu Njamčku rezoluciju. U HDZ-u BiH kažu da se dobro zna ko je rušitelj Ustava i Dejtona i zašto je BiH nefunkcionalna zemlja koja ne garantuje legitimna prava na izbor, ni u izbornoj godini.

Tagovi:
  • 07:00 Svet poljoprivrede (R)

    Poljoprivredna emisija dugogodišnje tradicije donosi provjerene informacije znanja i iskustva koja interesuju svakog poljoprivrednika.

  • 08:00 Lovački saveti (R)

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Autošop magazin (R)

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 10:30 Gola nauka, dokumentarni program (R)

    '' Gola nauka, dokumentarni program (R)

  • 11:30 Serija: Ko te šiša (12+) (R)

    ''Serija: Ko te šiša (12+) (R)