Predsjednik Republike Srpske

Dodik: Htjeli su da me osude prije izbora, pa da opozicija ima prostora

  • Izvor: ATV
  • 18.09.2024. 14:29

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da je namjera stranog faktora bila da ga Sud BiH osudi prije izbora, pa da opozicija dobije prostora i djeluje dok je on na sudu.

"Nemam potrebe da se branim, odbranjen sam činjenicom da narod u Srpskoj daje podršku Miloradu Dodiku na izborima. Oni su htjeli da me osude prije ovih izbora, pa imaće prostora opozicija da djeluje jer sam ja na sudu. Sve se okrenulo protiv. Reći ću pošto je vrijeme izborne kampanje, dobićemo 70 odsto opština i gradova. Sa koalicionim partnerima i više. Kako ćete protiv te volje? Kako mislite da idete protiv narodne volje? Nije prekršen zakon. Ako ih je iko prekršio, prekršilo ih je lice koje se zove Kristijan Šmit. Ako je neko prekršio Ustav, prekršilo ga je Tužilaštvo BiH", rekao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske je istakao da u ovom procesu jedino on i Miloš Lukić nemaju problem, jedino ga imaju tužilaštvo i sud.

"Iz ove farse se ne izlazi se tako što će Dodik nešto reći, nego šta će oni reći. A oni očigledno imaju ozbiljan problem. Nije to samo politički, nego i pravni problem. Neću da zvuči kao prijetnja, ali ne znam kako mogu da hodaju ovi koji krše zakon. Ja ne kršim zakon, oni ga krše. Kakva je njihova savjest, koga imate u tužilaštvu i kakvi su to tužioci koji su nakon godinu dana svjesni da od ovoga nema ništa i opet nastavljaju farsu", rekao je Dodik.

On je poručio da se na suđenju konstantno daje značaj institucijama na zajedničkom nivou, a da taj zajednički nivo nije ništa.

"Zajednički nivo nije ništa. On je konzument onih mogućnosti koje mu daju dva entiteta. Oni to pokušavaju da sakriju. Pričaju kako su centralnih organi su na nivou BiH, a da ostali moraju da poštuju tu hijerarhiju. Izvor prava su entiteti, nikakav zajednički nivo. Pogotovo to nisu visoki predstavnici, čak ni oni legitimni, a kamoli ovaj lažni", rekao je Dodik.

On je poručio da tužilac treba da brani interes svoga naroda, a ne da brani tuže interese.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča

    ''Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.