Ministar spoljnih poslova Srbije

Dačić: Negativna reagovanja iz Sarajeva odraz loše namjere

  • Izvor: SRNA
  • 21.07.2023. 13:18

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da u Dejtonskom mirovnom sporazumu piše da Srbija i Republika Srpska imaju pravo na specijalne veze i da su sve negativna reagovanja iz Sarajeva koja prate najavu događaja za početak avgusta u Srpskoj odraz loše namjere.

- To je sve nešto kroz šta moramo da prolazimo - rekao je Dačić i najavio da će u skladu sa jučerašnjim dogovorom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Republike Srpske Milorada Dodika 3. i 4. avgusta biti niz značajnih događaja u Srpskoj, uključujući i obilježavanje Dana sjećanja na stradanje Srba u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji "Oluja".

On je naglasio da se dobro zna da Beograd nastupa sa pozicije poštovanja teritorijalnog integriteta BiH i upitao da li je neko ikad čuo da u Sarajevu kažu da poštuju teritorijalni integritet Srbije.

- Bošnjački i hrvatski političari u BiH pričaju o Kosmetu kao "nezavisnoj državi", a onda izvlače neke zaključke i sve se pretvara u hajku kao u slučaju predstojećih događaja i u slučaju dvije srpske studentkinje /Valentine Vujičić i Slađane Todić/ - rekao je Dačić.

On je naglasio da se ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković i bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirević bave srpskim studentkinjama, a ništa ne kažu o izjavama ratnog komandanta muslimanskih snaga u Srebrenici Nasera Orića "da je sve počelo i da će se sve završiti na Drini".

- To je najava ratnih sukoba, a niko ne reaguje. Njima su sporne neke stipendije, a nisu im sporne takve izjave - rekao je Dačić za Televiziju Pink.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.