Tema dana

Da li stranci pomažu ili odmažu BiH?

  • Izvor: ATV
  • 01.02.2024. 21:58

Krenula je prava ofanziva stranaca na BiH. Kako da im urede kuću, to im dopuštaju u drugom entitetu. Ne samo da im dopuštaju, već im širom otvaraju vrata. Tako ih mole da BiH postane članica NATO saveza, iako i ptice na grani znaju da je to nemoguće jer Republika Srpska na to neće pristati.

Nakon konsultacija sa američkim ambasadorom Majklom Marfijem svoje prste u unutrašnja pitanja BiH bi da umiješa i američki diplomata Džejms Obrajen. Inače nekadašnji savjetnik Medlin Olbrajt i jedan od tvoraca Dejtonskog mirovnog sporazuma. Već je jasno na čijoj strani će igrati na bh. terenu. 

„Postoje određeni lideri, a o tome sam razgovarao i sa ambasadorom u BiH, koji imaju koristi od nestabilnosti. Tako da će se reforme koje se tamo provode suprotstaviti onome što radi gospodin Dodik i ostali koji prate tu politiku“, rekao je O'Brajen.     

Ovakva posjeta je i više  nego zanimljiva onima koji prate međunarodne odnose. Jasno je, kažu stručnjaci, da Amerika želi da zadrži uticaj na ovim prostorima. Neki misle da bi sa strancima trebalo razgovarati kako bi čuli i stranu iz Republike Srpske. 

Od stranaca inače više štete nego koristi, do sada su uglavnom pokazali da umjesto da čuvaju, samo skrnave Dejtonski mirovni sporazum.

Opširnije u video prilogu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.