Srpski član Predsjedništva BiH

Cvijanović: Svjedoci nisu rekli ništa, pokušava se ubrzati proces

  • Izvor: ATV
  • 06.03.2024. 15:31

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović ponovila je da je proces protiv predsjednika Srpske Milorada Dodika isključivo politički i da se na današnjem ročištu primijetila želja da se proces ubrza.

"Ostajem pri ranijim tvrdnjama da je u pitanju najobičniji politički proces i da nema veze sa pravosuđem. Ako čujete kvalifikaciju da je predsjednik Srpske tu zbog nepoštovanja, kao što su rekli, odluka visokog predstavnika, a obavljao je svoju ustavnu obavezu onda sve to upućuje na politički proces koji se pokušava ubrzavati. To smo implicitno mogli da zaključimo na osnovu onoga što je govorio svjedok, da je vršen pritisak da se proces odvija u nekom roku. Onom brzinom kakve nikada nije bilo. Ako pogledate datume, jasno je da je to bio pritisak", kaže Cvijanović.

Ona poručuje da su današnji svjedoci izvedeni od strane tužilaštva samo da se fingira sudski postupak kojeg nema bez svjedoka. 

"Onda im treba bilo ko. Odlučili su se da pozovu službenike SIPA-e da bi pokazali javnosti kako Tužilaštvo raspolaže nekim svjedocima", kaže Cvijanović.

Ona poručuje da ti svjedoci nemaju šta da kažu, naprotiv, oni tvrde da nije bilo nikakvog otpora ni smetnji od strane onih od kojih je zatražena dokumentacija.

"Politički proces. Namjera nije Milorad Dodik nego predsjednik Republike Srpske. Da se svakom sljedećem predsjedniku utjera strah u kosti. Da ne smije ništa bez saglasnosti pojedinih ambasada, ili izmišljenih visokih predstavnika, da radi u entitetu za koji je zadužen, gdje mora da poštuje Ustav i gdje mora da privede zakonodavni postupak kraju tako što je potpisati ukaz", poručuje Cvijanović.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)

  • 23:05 Serija: 1994 (16+)

    ''Serija: 1994 (16+)