Srpski član Predsjedništva Bi

Cvijanović: Smjena Heleza bi bila dobra, ali ona nije najvažniji momenat

  • Izvor: SRNA
  • 01.12.2023. 21:54

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da treba ispitati sve što nosi i najmanji bezbjednosni rizik za bilo kojeg građanina Republike Srpske i Federacije BiH, a ne da se zloupotrebljavaju institucije, kao što to čine ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez i ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Ramo Isak.

Cvijanovićeva je istakla da sve nejasnoće i probleme treba razotkrivati i rješavati kako bi se stvarao bolji i bezbjedniji ambijent u društvu, a ne sve pretvarati u političko prepucavanje.

Komentarišući navode da u BiH postoje paradžemati, Cvijanovićeva je navela da sve takve priče treba ispitati.

"Nama su ovdje dolazili ljudi iz bezbjednosnog sektora koji su govorili da postoji problem i da je činjenica da je polovina paradžemata integrisana pod Islamsku zajednicu", rekla je Cvijanovićeva.

Povodom izjava Heleza o navodnim vojnim kampovima u Republici Srpskoj, Cvijanovićeva je rekla da je to bila Helezova potreba da se medijski eksploatiše.

"Smjena Heleza bi bila dobra, ali ona nije najvažniji momenat u funkcionisanju ove vlasti", rekla je Cvijanovićeva za BHT.

Ona je istakla da građani Srpske i FBiH treba da znaju sve tačne informacije i da li je tačno ono što govori Helez.

"Ja odgovorno tvrdim da nije tačno. Ali, sa druge strane, moramo da znamo i ovo što mi delegiramo kao pitanje. BiH je jedina zemlja koja pravi komemoracije za ljude koji su na globalnom nivou proglašeni teroristima. Od tih stvari se ne može bježati", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila i na izjave ministra unutrašnjih poslova FBiH Rame Isaka.

"On pravi smijuriju od stvari koje se delegiraju. Mislim da je neozbiljno i da stvari treba vratiti u ozbiljne tokove. BiH nigdje ne uživa pravi respekt. Da bi građani bili bezbjedni, institucije moraju da rade svoj posao, a ne da budu igračke i smijurija", zaključila je Cvijanovićeva.

Pratite nas i putem Vibera