Srpski član Predsjedništva BiH

Cvijanović: Neophodno poštovati unutrašnji dijalog

  • Izvor: ATV
  • 05.12.2023. 15:28

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović razgovarala je sa ambasadorom Kine u BiH Đi Pingom. Na sastanku je bilo riječi o pitanjima od značaja za dvije zemlje, sa fokusom na mogućnosti dodatnog unapređenja saradnje u oblastima od obostranog interesa

Cvijanovićeva je ovom prilikom upoznala ambasadora Đi Pinga sa stavovima Republike Srpske u pogledu aktuelnih političkih prilika u BiH i regionu, te naglasila važnost očuvanja mira i stabilnosti, istakavši da je za prevazilaženje političkih izazova u BiH neophodno poštovanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti i Dejtonskog mirovnog sporazuma i unutrašnji dijaloga predstavnika svih konstitutivnih naroda. 

Kako je navedeno u saopštenju Predsjedništva BiH, Cvijanovićeva je zahvalila Kini i njenom rukovodstvu na principijelnom i realnom odnosu prema BiH i poštovanju međunarodnog prava, posebno u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija o pitanju tzv. visokog predstavnika, kao i podršci koju Kina pruža Republici Srpskoj i BiH u različitim oblastima, uključujući privrednu saradnju, investicije i kulturnu razmjenu.  

Sagovornici su zajednički ocijenili da je dosadašnja saradnja rezultirala realizacijom projekata od značaja za obje zemlje, te izrazili očekivanje da će ona kontinuirano jačati na dobrobit svih građana.

Ovaj razgovor održan je u Sarajevu, u rezidenciji Ambasade Narodne Republike Kine.

Pratite nas i putem Vibera