Poručio mu da se uozbilji

Čubrilović: Još jedna provokacija Komšića

  • 29.11.2018. 19:20

Komšićeva izjava da on i Šefik Džaferović noću sklanjaju zastavu Republike Srpske, samo je još jedna provokacija u nizu, kaže prvi čovjek Narodne Skupštine Republike Srpske. Nedeljko Čubrilović novoizabranom hrvatskom članu Predsjendištva BiH Željku Komšiću poručuje da se uozbilji, i da dodatno ne pogoršava situaciju.

"Šta se moglo drugo očekivati od tog čovjeka nego još jedna provokacija. Bolje bi bilo da ozbiljno shvati situaciju u kojoj se nalazi, način na koji je nastupio Milorad Dodik ispred Republike Srpske. Tako ćemo prije doći do zajedničkih rješenja koja su neophodna svima u ovoj Bosni i Hercegovini. Komšić izgleda nije dorastao funkciji koju već treći put obavlja", kže Nedeljko Čubrilović

Da zastava Republike Srpske nije i da ne može da bude predmet izrugivanja, misle i politički analitičari. Ovakvi potezi Željka Komšića nisu ni za smijeh ni za šalu, već je to tragikomedija koja može da se pretvori u tragediju, smatraju analitičari.

"Samim tim priznaje da je u funkciji bošnjačkog hegemonizma i sarajevske ideje nametanja unitarne Bosne i Hercegovine. To je nešto što pokazuje namjere bošnjačke elite kojoj zapravo služi Komšić da potpuno odrede srpski i hrvatski narod i pretvore u nacionalne manjine. I da BiH transformišu u nekakvu islamsku državu", kaže Dragomir Anđelković, politički analitičar.

Zastava Republike Srpske u petak je postavljena ispred kabineta predsjedavajućeg predsjedništva BiH Milorada Dodika u zgradi Predjedništva BiH. 

Uklonjena je isti dan u večernjim satima, po zahtjevu bošnjačkog člana Predsjendištva BiH Šefika Džaferovića. U ponedeljak je ponovo vraćena na isto mjesto. "Džaferović ide s lijeve strane, kada se ugase svjetla u Predsjedništvu BiH, a s desne idem ja. Pa, onda ko prije stigne do te zastave da je skloni", tako je juče Komšić odgovorio novinarima na pitanje ko sklanja zastavu RS u zgradi Predsjenidštva BiH

  • 14:00 Ćirilica

    'Kroz uzbudljiv, dinamičan i nepredvidiv razgovor sa različitom paletom gostiju - od stručnjaka i renomiranih teoretičara, političara i funkcionera, umjetnika do estradnih ličnosti otkriva informacije koje ne objavljuju ni najskandalozniji tabloidi.

  • 16:00 Revolucije 1917 (R)

    Revolucije 1917 (R)

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Odmetnica (12+) (R)

    Odmetnica (12+) (R)

  • 17:50 Еmisija: Еnergo klub (R)

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:20 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.