Dom naroda PS BiH

CIK priznao "sporni listić" PDP-a

  • 30.05.2024. 15:40

Centralna izborna komisija BiH ponovo je priznala "sporni listić" liste PDP za Dom naroda PS BiH iz Republike Srpske, odlučeno je na današnjoj sjednici.

Ustavni sud BiH još ranije djelimično je usvojio apelaciju PDP-a i potvrdio da im je povrijeđeno pravo na slobode izbore, a sve u vezi sa izborom delegata u Dom naroda BiH u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Nakon te odluke Ustavnog suda BiH, Sud BiH sve je vratio CIK-u na ponovno odlučivanje.

Član CIK-a Vlado Rogić rekao je tokom sjednice da neće podržati odluku.

- Glasaću na isti način kao i ranije u sva četiri slučaja bez obzira ko je bio taj ko se žalio ili kome je kasnije omogućeno da se žali. Predmet ovog spora jeste to da li je glasački listić važeći ili ne važeći. U svim slučajevima glasao sam da je nevažeći i glasaću i dalje da je nevažeći, a sve na temelju iskustva od 20 godina. Što se mene tiče, kada sam vidio listić bilo mi je jasno da se radi o nevažećem listiću, jer je osoba iskrižala glasački listić - pojasnio je Rogić.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: 1992 (16+)

    ''Serija: 1992 (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 00:05 Noćni program

    Noćni program