Turski ministar

Čavušoglu dolazi u posjetu zemljama Zapadnog Balkana, glavna tema BiH

  • Izvor: ATV
  • 15.06.2022. 17:12

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu boraviće u službenoj posjeti Srbiji i Prištini, Hrvatskoj i BiH od 15. do 19. juna.

Iz ministarstva spoljnih psolova Turske je saopšteno kako će Čavušoglu tokom posjeta ovim zemljama obraditi bilateralna pitanja, kao i aktuelna regionalna i međunarodna dešavanja s fokusom na BiH.

Čavušoglu će održati bilateralne sastanke sa svojim kolegama, šefovima država i vlada, kao i predsjednicima parlamenata i sastaće se sa predstavnicima turskih zajednica u zemljama koje će posjetiti..

Čavušoglu će takođe prisustvovati 2. Forumu Prespanskog dijaloga koji će se održati u Sjevernoj Makedoniji u Ohridu 16. juna i obratiće se na zvaničnom otvaranja na visokom nivou. Čavušoglu će imati bilateralne sastanke, a sastaće se i sa predstavnicima turskih zajednica u Sjevernoj Makedoniji na marginama Foruma.

Podsjetimo, srpski član Predsjedništva Milorad Dodik juče se sastao sa Čavušogluom u Istanbulu, a nakon sastanka Dodik je rekao da su rehabilitovali jednu staru temu, odnosno, trilateralni sastanka na kojem bi bili turski, hrvatski i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i predstavnici BiH. Više o tome čitajte OVDJE.

  • 20:00 Loto, Lutrija RS

    ''Loto, Lutrija RS

  • 20:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:55 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:25 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)