Jasna poruka

"Bećirović i Komšić rušioci BiH"

  • Izvor: ATV
  • 11.11.2023. 19:05

Denis Bećirović i Željko Komšić su rušioci BiH. Narušavaju sve spoljno – političke stavove zemlje koju predstavljaju, tvrdi to Milan Petković. Nakon njihovog sastanka sa premijerom samoproglašenog Kosova Aljbinom Kurtijem u Parizu, podsjeća ih da BiH nije priznala Kosovo i da zahvaljujući isključivo Republici Srpskoj, to nikada neće ni uraditi.

"Ne vidimo razlog zbog čega bi se oni sastajali na bilo kom nivou sa njihovim tzv. premijerom ili predsjednikom. Na jednoj strani se zalažu za teritorijalni integritet BiH, a na drugoj žele da razjedine i podijele Srbiju. Tako da, očito, na ovaj način, ako priznaju pravo Kosovu na samoopredjeljenje, onda to moraju priznati i Republici Srpskoj, rekao je Milan Petković, advokat.

Rušeći Srbiju, Komšić i Bećirović jedino mogu srušiti BiH, jasna je poruka i ministra bezbjednosti Nenada Nešića.

"BiH nikada nije i nikada neće priznati tzv. Kosovo, a dvojica članova Predsjedništva trebalo bi to da poštuju, posebno jer svakodnevno jadikuju i zaklinju se u teritorijalni integritet BiH", rekao je Nenad Nešić.

I u ovom slučaju fali legitimiteta, poručuje ministar pravde Srpske. Bez obzira šta dvojac iz drugog entiteta radio, uvjeren je Miloš Bukejlović, to neće uticati na odnos sa Srbijom. 

"Odnosi bilateralni Republike Srpske i Srbije su vrlo stabilni i tu ne postoji mogućnost da sastanak bilo kojeg člana Predsjedništva, a bez prisustva člana Predsjedništva iz Republike Srpske ugrozi taj odnos", rekao je Miloš Bukejlović, ministtar pravde Republike Srpske.

Bećirović i Komšić vode licemjernu politiku. Njihov sastanak sa Kurtijem je jedna u nizu smišljenih provokacija, poručio je ranije predsjednik Srpske. Podsjeća Milorad Dodik da su oni u slučaju BiH više puta pokušavali da "drže lekcije" predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću o suverenitetu i teritorijalnom integritetu, a kada je riječ o južnoj srpskoj pokrajini onda to "zaborave" i direktno udaraju na cjelovitost Srbije.

Pratite nas i putem Vibera