Inviktus smanjuje broj zaposlenih

Bahatost Amerikanaca i banaka: Da li ste svjesni da ste ugasili radna mjesta?

  • Izvor: ATV
  • 29.08.2024. 19:20

Kompanija „Inviktus tehnolodži grupa“ iz Banjaluke saopštila je danas da je prinuđena preduzeti drastične poteze koji uključuju značajno smanjenje broja zaposlenih u toj kompaniji.

U saopštenju dostavljenom medijima navode da je ovakva odluka donesena nakon što su se suočili sa brojnim nezakonitim postupcima onih koji bi u Republici Srpskoj i BiH trebali da osiguraju prava zagarantovana zakonima. Podsjetili su da su početkom ovog mjeseca kao novi poslovni subjekt optimistično počeli sa radom i potpisali ugovore sa više od 170 zaposlenih sa iskrenom namjerom da na novim osnovama i uz pomoć dosadašnjeg zajedničkog iskustva i znanja nastave poslovanje. Ipak smo naišli na ozbiljne prepreke koje nas sprečavaju da ostvarimo započeti plan. Podrška je izostala, prije svega, od banaka koje nisu bile spremne da postupe po zakonu. Nakon ogromnog pritiska Ambasade SAD u Sarajevu, a u strahu od narednih poteza američke administracije i novih sankcija, banke su ignorisale naša nastojanja da kao nova kompanija dobijemo polazne elemente neophodne za normalno poslovanje. “Baš zbog toga pozivamo sve nadležne institucije da što prije pronađu adekvatno rješenje kako ni jedna druga domaća kompanija u budućnosti ne bi bila izložena nezabilježenoj diskriminaciji”, naveli su iz ove kompanije. “Garantujemo da će svi zaposleni dobiti svoja zarađena primanja uz poštovanje ugovorom o radu i zakonom predviđenih mehanizama za djelovanje u ovakvim i sličnim situacijama”, ističu iz Inviktusa

Bahatost američke ambasade u Sarajevu, i banaka u Srpskoj, koje, umjesto po Zakonima zemlje u kojoj posluju, igraju po pravilima pojedinaca iz ambasade, ugasila je još radnih mjesta i na ulici ostavila veliki broj radnika. Pitamo ih ponovo: Da li ste svjesni da ste ugasili radna mjesta? Da li ste svjesni šta ste tim uradili privredi i Republike Srpske i BiH? Da li znate da su zbog vaših odluka i bahatosti, stotine ljudi na ulici, a njihovim porodicama ugrožena egzistencija. I posebno to pitanje ide na adresu banaka. Vi ste ti koji poslujete na teritoriji Srpske, vi ste ti koji zarađujete na građanima Srpske, vašim klijentima, a ne poštujete Zakone Srpske, već strahujete od američke ambasade i strašnog Amerikanca Toda. I ponovo ćemo sva ta pitanja dostaviti i pismenim putem, nadajući se da će se barem neko, kako u bankama, tako i u ambasadi, udostojiti da nam pošalje smislen, argumentovan i konkretan odgovor. Do sad nikada nisu.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)

  • 23:05 Serija: Red Rok (16+)

    ''Serija: Red Rok (16+)

  • 23:50 Noćni program

    Noćni program