Ministar finansija i trezora

Amidžić: Milion KM iz budžetske rezerve za poplavljena područja u FBiH

  • Izvor: ATV
  • 17.10.2024. 15:30

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara BiH Srđan Amidžić saopštio je da je na današnjoj sjednici usvojen prijedlog odluke da se iz tekuće budžetske rezerve izdvoji 1.000.000 KM za poplavljena područja u FBiH.

"Saosjećamo sa porodicama nastradalih, čiji je gubitak nenadoknadiv. Hvala svim kolegama što su podržali moj prijedlog da sa 1.000.000 KM pomognemo ugroženim porodicama i dijelom im olakšamo. Otvorili smo i poseban račun za pomoć koji je objavljen na internet stranici Ministarstva finansija i trezora BiH", naveo je Amidžić.

Podsjećamo, Ministar finansija i trezora dr Srđan Amidžić predložio je odluku o izdvajanju sredstava iz tekuće budžetske rezerve u iznosu od 1.000.000 KM za pomoć poplavljenim područjima (po 200.000 KM opštinama Jablanica, Fojnica, Kiseljak, Kreševo i Konjic). Danas na sjednici Savjeta ministara navedena odluka je usvojena. 

Pored navedenog Ministarstvo finansija i trezora otvorilo je poseban račun za pomoć koji će biti objavljen na internet stranci Ministarstva za sva zainteresovana lica.


Pratite nas i putem Vibera