Ministar finansija i trezora

Amidžić: Konaković kao da se naduvao pa pomiješao nas iz Srpske sa dešavanjima u FBiH

  • Izvor: RTRS
  • 26.04.2024. 13:29

Sulude su izjave na konferencijama za novinare ministra inostranih poslova BiH Еlmedina Konakovića i njegovo povezivanje nas iz Republike Srpske sa dešavanjima u FBiH, kaže ministar finansija i trezora u Savjetu ministara BiH Srđan Amidžić.

- Pokušao sam racionalno da objasnim sebi konferencije za novinare i izjave Еlmedina Konakovića. I jedino moje racionalno objašnjenje jeste da je Konaković stvarno imao veze sa šefom narko kartela, te da je zbog korišćenja nedozvoljenih supstanci povezao nas iz Republike Srpske sa dešavanjima u FBiH. To je suludo - kaže Amidžić.

Amidžić pita "kakva je to Federalna uprava policije, ako mi iz Republike Srpske možemo da njome upravljamo".

- Ono što je problem, jeste da ne postoji funkcionalnost, niti mogućnost, kada je u pitanju FBiH, da na jedan sistematičan i efikasan način obavlja poslove koji su im povjereni. Možete zamisliti kada se to izdigne na nivo zajedničkih institucija, koliko je to teško, a nerijetko nemoguće da napravite zajednički konsenzus i dogovor sa toliko partija - kaže Amidžić.

U svakom slučaju, ističe Amidžić, tragikomična i konferencija za novinare i izjave Konakovića.

- Te izjave dokazuju realnost FBiH, ali nažalost i zemlje koja se zove BiH - kaže Amidžić.

Podsjećamo, ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Еlmedin Konaković tvrdi da nema bilo kakve veze sa narko-kartelom i da su ljudi hapšeni u akciji "Blek taj dva" kako bi tužilaštvo od njih "iscijedio" dokaz protiv njega.

Na konferenciji za novinare, povodom međunarodne policijske akcije "Blek taj dva" usmjerene protiv najbližih saradnika šefa narko-kartela Еdina Gačanina Tita, Konaković je rekao da je prije nekoliko sedmica upozoren da će morati da objasniti veze sa narko-kartelom.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:10 Еmisija: Priča se (R)

    '''Politička, debatna, emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

  • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:35 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.

  • 23:30 Noćni program

    Noćni program