Srđa Trifković

"Amerikanci će pustiti da projekat Šmit pokaže kao evropsko mrtvorođenče"

  • Izvor: SRNA
  • 11.10.2023. 09:06

Profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci Srđa Trifković rekao je Srni da Amerikanci imaju previše drugih briga da bi podržavali njemačkog građanina Kristijana Šmita.

"Dakle, oni će jednostavno pustiti da se taj projekat pokaže kao evropsko mrtvorođenče sa kojim oni nemaju mnogo veze", rekao je Trifković.

Trifković je istakao da se stvari, bez obzira na rezultate predstojećih američkih predsjedničkih izbora u kojima se očekuje okršaj Džoa Bajdena i Donalda Trampa, odvijaju u prilog opstanku Republike Srpske.

"Sve to ide u prilog opstanka Srpske, uključujujući najnoviju krizu na Bliskom istoku koja, uporedo sa nastavkom ukrajinskog rata, naprosto iscrpljuje resurse i političku volju spoljnih (zapadnih) moćnika za eventualno brutalno nametanje rješenja kada je riječ o ovim prostorima", rekao je Trifković.

On je rekao da će atmosfera u politici na prostoru BiH, ipak, i dalje zavisiti od spoljnih okolnosti.


Ove godine za svinjokolj morate ispuniti određene uslove

Ove godine za svinjokolj morate ispuniti određene uslove

Kada je riječ o predstojećim predsjedničkim američkim izborima 2024. godine, Trifković je podsjetio da je duboko uvjeren da su oni 2020. bili pokradeni, iako je to u SAD danas kriminalizovano reći.

On je rekao da će i na tim izborima 2024. godine demokrate najvjerovatnije iskoristiti mogućnost upumpavanja glasova u svoju korist putem pošte.

"Vidjeli smo 2020. godine kada su tokom noći misteriozno napumpane hiljade glasova u korist demokrata. Tu su očigledno aktivisti demokratske stranke odlazili u manjinska predgrađa i radili ono što se naziva - žetvom glasova. Potpuno istu tehnologiju će primijeniti i sljedeći put i republikanci barem za sada nemaju adekvatnu kontru za takvo nešto.

Dakle, biće izbornog inženjeringa i vjerujte nije bitno ko glasa, već ko broji glasove i upumpava te fiktivne glasove. Na kraju balade sve će se svesti na to da ćemo opet imati produžetak prebrojavanja i misterioznu pojavu gomile glasova, a republikanci će stalno biti optuživani da pokušavaju da manjinskim zajednicama uskrate pravo glasa jer insistiraju na adekvatnom identifikovanju birača sa SAD", objasnio je Trifković.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

    'Čarolije Republike Srpske (R)