Saopštenje

Ambasada Rusije: Stav delegacije ЕU je ultimatum gospodara svom vazalu - BiH

  • Izvor: ATV
  • 23.02.2024. 10:55

Ambasada Ruske Federacije u BiH ocijenila je komentar Delegacije ЕU u BiH o posjeti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika Rusiji i Bjelorusiji kao ultimatum gospodara, odnosno ЕU, svom vazalu - BiH.

"Želimo da pitamo naše evropske kolege - gdje se izgubilo poštovanje suvereniteta BiH, koje Brisel toliko često naglašava?" naveli su iz ruske Ambasade nakon što je Delegacija ЕU juče saopštila da posjeta Dodika Rusiji "nije u skladu s evropskim putem BiH".

Iz Ambasade Rusije su napomenuli da se ispostavlja da se, kada politički zvaničnici iz BiH postupaju, polazeći od interesa svojih birača i naroda, ali u suprotnosti sa postavkama takozvanog kolektivnog Zapada, oni automatski proglašavaju "agentima Kremlja" koji šire "maligni ruski uticaj".

"Vidimo u takvom pristupu neskriveno licemjerje koje svjedoči o zaboravu ozloglašenih evropskih vrijednosti radi geopolitičkih aspiracija svog starijeg partnera – SAD", saopšteno je iz Ambasade.

Iz Ambasade su ukazali da je za sve već odavno očigledno da se proces proširenja ЕU odvija, ne na osnovu visokih ideala zapadne civilizacije, nego pod diktatom Vašingtona, koji fanatički teži usko sebičnom i u isto vrijeme suludom cilju - da nanese strateški poraz Rusiji.

"ЕU se pretvorila u bezvoljni i pokorni instrument SAD, koji bezobzirno podstiče nacistički režim u Kijevu na štetu istinskih težnji naroda Еvrope, koji su postali taoci briselske birokratije", navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.