Saopštenje

Ambasada Rusije: Situaciju u Ukrajini sagledati objektivno

  • Izvor: SRNA
  • 02.03.2022. 16:23

Ambasada Rusije u BiH pozvala je sve da budu objektivni u vezi sa dešavanjima u Ukrajini i izrazila uvjerenje da "nikakvi falsifikati i otvorena laž ne mogu precrtati ono što je postignuto u razvoju odnosa između Rusije i BiH".

- Iskreno smo zahvalni svima onima koji uprkos masovnoj propagandnoj kampanji pokrenutoj protiv Rusije i dalje ostaju uz nas. Onima koji pokušavaju objektivno razumjeti šta se dešava u Ukrajini. Onima koji su zabrinuti za našu zemlju i budućnost odnosa Rusije i BiH - saopšteno je iz Ambasade Rusije.

U saopštenju je istaknuto da oni koji su preživjeli strašne događaje oružanog sukoba od 1992. do 1995. godine razumiju koliko je to važno.

Iz Ambasade Ruske Federacije u BiH ukazali su da su odavno navikli da Zapad za sve nevolje krivi Rusiju, te zapravo "prebacuje krivicu sa bolesne glave na zdravu".

- Svjesni smo kako funkcioniše antiruska propaganda. Njen glavni zadatak je bio i jeste dehumanizacija naše zemlje, njene prošlosti i sadašnjosti. Više puta smo dokazali našu otvorenost prema svijetu, našu spremnost da razvijamo obostrano korisne odnose sa svima koji nam uzvraćaju - naveli su iz Ambasade, uz uvjerenje da će dugogodišnja saradnja proći i ovaj test izdržljivosti.

Tagovi: