Sarajevo

Ambasada ponovo pokazala svoje licemjerje: Sada su ostali bez komentara

  • Izvor: SRNA
  • 07.06.2024. 15:57

Američka Ambasada u BiH nije imala komentar na pitanje Srne u vezi s blokadom rada Doma naroda parlamenta BiH od bošnjačkih delegata.

"Ambasada SAD nema komentar na vaš upit", istakli su iz Ambasade SAD, odgovarajući na pitanje Srne u vezi s blokadom rada Doma naroda parlamenta BiH od bošnjačkih delegata kojima se "ne sviđa dnevni red" pa su napustili sjednicu kada su uvrštene izmjene Zakona o Ustavnom sudu BiH i od tada Dom ne zasjeda redovno.

Sjednica Doma naroda prekinuta je 18. marta nakon što su je napustili svi delegati iz Kluba bošnjačkog naroda jer je na dnevni red, glasovima SDS-a, SNSD-a i HDZ-a, uvršten zakon o Ustavnom sudu BiH. Od tada ovaj dom ne zasjeda redovno.

Srpski delegati ističu da, kada Bošnjaci blokiraju rad Doma naroda, onda o tome niko ništa ne priča, a da to učine delegati iz Kluba Srba ili iz Kluba Hrvata digla bi se cijela međunarodna zajednica na noge.

To se i pokazalo nebrojeno puta do sada kada je Ambasada SAD reagovala, maltene, na svaku riječ srpskih zvaničnika, a sada su ostali bez komentara.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:30 Revolucija 1917

    'Revolucija 1917

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program