Crna tačka

Uskoro stacionirani radar na dionici kod Rebrovačkog mosta

  • Izvor: ATV
  • 23.04.2024. 19:07

Svijeće, cvijeće, veliki broj neutješnih školaraca i tišina zatekli su nas ispred škole Branko Radičević, gdje je stradala Milana radila kao pedagog. Radne kolege i dalje ne mogu da povjeruju šta se desilo.

"Zatečeni smo i šokirani... bila stub. Ja sam ponosna na ovu djecu, šta im je u stvari priuštila", kaže Tatjana Cvijić, nastavnik u OŠ Branko Radičević Banjluka.

Šta je razlog ove tragične nesreće - neprilagođena brzina kretanja vozila, korišćenje mobilnog telefona ili nešto treće, utvrdiće istraga. A kako bi se u budućnosti smanjio broj saobraćajnih nezgoda na ovoj dionici, razmatra se postavljanje stacioniranog radara. 

Detalji strašne nesreće u Banjaluci: Vozač pežoa izgubio kontrolu, poginula žena

Detalji strašne nesreće u Banjaluci: Vozač pežoa izgubio kontrolu, poginula žena

Da se nešto konkretnije mora uraditi na ovom mjestu, saglasni su i u Agenciji za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.

Nažalost, ovo nije prvi udes na ovom mjestu sa tragičnim ishodom.

Ovaj most kao da je crna tačka za vozače jer su se i ranije događale nesreće sa smrtnim ishodom. Prethodna nesreća u kojoj je izgubljen jedan život dogodila se prije dvije godine na ovom mjestu kada je poginuo konzul Slovenije Marijan Ristič.

Tužilaštvo se oglasilo o tragediji na Rebrovcu

Tužilaštvo se oglasilo o tragediji na Rebrovcu

2015. godine na istoj dionici, stradao je motociklista. On je tada izgubio kontrolu nad skuterom i udario u stub rasvjete. Prije toga, Banjaluku je 2011. godine potresla nesreća slična jučerašnjoj, kada je pješaka na trotoaru udario automobil. Međutim, i pored brojnih kamera u gradu, prema statistici, čak 68% vozača u gradskim zonama vozi preko dozvoljenog ograničenja, a isto tako veliki procenat vozača koristi mobilne telefone.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: